.

.

Chleb wileński z burakiem mieszanka do wypieku

2015
Dostawa w 48 godzin
9,33 zł
netto

9,80 zł

brutto
Ilość

Chleb wileński na zakwasie z burakami. 100% naturalny

Gotowa mieszanka do wypieku.

Prawdziwie domowa....

Mieszanka do wypieku chleba wileńskiego z burakami

na zakwasie z mąki żytniej

Receptura mieszanki oparta jest na domowym przepisie. Wystarczy dodać odrobinę ciepłej wody, oleju oraz miód.

Prawdziwie naturalne....

NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH POLEPSZACZY I KONSERWANTÓW

Mieszanka zawiera 100% naturalnych składników w tym najlepszej jakości mąkę z ponad 100 letniego podlaskiego młyna.

Zawarte w mieszance buraki zostały poddane unikalnej technologii suszenia w niskiej (lecz, co kluczowe dodatniej) temperaturze.  Dzięki tej technologii zachowaliśmy bardzo wysoki poziomu wartości odżywczych.  Buraki zawierają witaminę C, B1, kwas foliowy, witaminę A oraz beta-karoten oraz obniżają ciśnienie i wzmacniają odporność,

Prawdziwie smaczne.....

Choć z reguły moje dzieciaki za ciemnym pieczywem nie przepadają to jednak nie tym razem. Jest to ich ulubiony chlebek, a przy tym jest szybki i prosty w przygotowaniu.  Prawdziwie smaczne domowe pieczywo.

Pieczenie nigdy nie było tak proste!

Receptura opracowana jest w taki sposób aby możliwie uprościć proces wypieku.

Sposób przygotowania:

  1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
  2. Dodaj 400 ml ciepłej wody około 26 stopni Celsjusza oraz 1 łyżeczkę miodu.
  3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników – około 5-7 minut. (najlepiej robotem kuchennym 3-4 minuty).
  4. Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.
  5. Do ciasta dodaj 3 łyżki oleju roślinnego lub oliwy i wymieszaj ponownie.
  6. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L).
  7. Pozostaw w ciepłym miejscu na  +/- 50 minut (ciasto powinno podwoić swoją objętość) następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230 stopni Celsjusza.
  8. Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i dalej piecz przez około 30 minut.
  9. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.

Zapraszam do obejrzenia filmu

https://youtu.be/Nbts017k2s8

Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.

Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, słód żytni, zakwas żytni,  buraki, drożdże piekarskie, sól, cukier.

Opakowanie: 560 g.

Opakowanie produktu może się różnić od opakowania przedstawionego na aukcji.

 

 

2015

Specyficzne kody

Nowy produkt

Zobacz także

8,48 zł netto
8,90 zł brutto

9,43 zł netto
9,90 zł brutto

8,48 zł netto
8,90 zł brutto

BESTSELLER

Produkty powiązane

Wybierz Swój Ulubiony Smak