Nowość

Babka cytrynowa mieszanka do wypieku 670 g

  • Bestseller
  • Nowość
Babka wielkanocna mieszanka do wypieku 670 g
search
  • Babka wielkanocna mieszanka do wypieku 670 g
  • Babka wielkanocna mieszanka do wypieku 670 g
  • Babka wielkanocna mieszanka do wypieku 670 g
Nowość

Babka cytrynowa mieszanka do wypieku 670 g

Indeks: P2420

Cena netto 32,32 zł
Cena brutto 33,94 zł
Ilość

  • Produkt dostępny - Duża ilość
  • Planowana dostawa: 3 - 5 dni

Opis produktu

Idealny wybór dla miłośników klasycznych, domowych wypieków o świeżym, cytrusowym aromacie. Dzięki starannie dobranej recepturze i wysokiej jakości składnikom, ciasto wychodzi zawsze puszyste, miękkie i wilgotne. Mieszanka jest łatwa w przygotowaniu – wystarczy dodać kilka prostych składników i upiec, by uzyskać złocistą babkę o intensywnie cytrynowym smaku. Doskonała na święta, niedzielny deser lub popołudniową kawę. Produkt sprawdzi się zarówno w kuchni domowej, jak i w gastronomii. To idealny sposób na oszczędność czasu bez rezygnacji z tradycyjnego smaku i aromatu świeżego ciasta.

Domowa

Mieszanka do wypieku tradycyjnej babki cytrynowej. Receptura mieszanki oparta jest na domowym przepisie. Wystarczy dodać odrobinę mleka oraz oleju.

Naturalna

Mieszanka zawiera 100% naturalnych składników w tym najlepszej jakości mąkę z ponad 100 letniego podlaskiego młyna. Nie zawiera polepszaczy ani sztucznych środków. Mąka, którą znajdziesz w mieszance, jest mielona kilka dni przed wysyłką, co gwarantuje najwyższej jakości produkt.

NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH POLEPSZACZY I KONSERWANTÓW

Nasza mieszanka jest świetnym rozwiązaniem dla ludzi ceniących swój czas. Pyszne ciasto możesz przygotować w ciągu kilku chwil. Pieczenie nigdy nie było tak proste! Receptura opracowana jest w taki sposób aby możliwie uprościć proces wypieku. Ciasto możesz wypiekać w dowolnej formie.

Sposób przygotowania:

  1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
  2. Dodaj 300 ml letniego mleka około 26 stopni Celsjusza oraz 70 ml oleju.
  3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników – około 3-4 minut (najlepiej robotem kuchennym).
  4. Przełóż ciasto do dowolnej formy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 170 C.
  6. Piecz bez termoobiegu do ‘suchego patyczka’ około 60 minut.
  7. Wyjmij ciasto z blaszki, pozostaw do ostygnięcia na kratce.

Składniki:

cukier, mąka pszenna, masło w proszku, odtłuszczone mleko, skrobia ziemniaczana, jaja w proszku, cukier waniliowy, soda oczyszczona, aromat.

MOŻE ZAWIERAĆ: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę, orzechy.

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu

Opakowanie: 670 g