Nowość

KOŁACZ

  • Bestseller
  • Nowość
KOŁACZ
search
  • KOŁACZ
  • KOŁACZ
  • KOŁACZ
Nowość

KOŁACZ

Indeks: P1929

Cena brutto 155,81 zł
Cena netto 148,39 zł
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

  • Produkt dostępny - Mała ilość
  • Planowana dostawa: 3 - 5 dni

Opis produktu

Sposób użycia:

- mieszanka- 1kg

- świeże drożdże - 50g

- woda ciepła - 200ml

- olej - 75ml

- mleko 3,2% tł. ciepłe: 200ml

Zrób rozczyn (drożdże + ciepła woda lub mleko + łyżeczka cukru). Do miski miksera wsyp koncentrat, wodę, mleko i rozczyn z drożdży. Włącz mieszanie, kiedy ciasto zacznie się łączyć, po około 1 min. dodaj olej.

Wyjmujemy ciasto z miski i ugniatamy na blacie przez 5 minut. Dzielimy ciasto na kawałki o wadze 190g (kołacz klasyczny) lub 120g (kołacz rożek). Kawałkom ciasta nadajemy lekko wydłużony kształt i przykrywamy ściereczką na około 15 minut do wyrośnięcia.

Następnie rolujemy kawałki ciasta do około 70 cm (kołacz regularny) lub 40 cm (kołacz rożek), spłaszcz przez wałek i przetnij wzdłuż (kołacz rożek bez przecinania). Nawijamy ciasto na wałek, rozwałkowujemy o blat i obtaczamy w cukrze rolując. Następnie umieszczamy wałki z ciastem w ciepłym miejscu (najlepiej blisko pieca) do wyrośnięcia na około 15 minut. Pieczemy.

Skład: mąka pszenna, cukier, aromaty, jaja w proszku,

Opakowanie: 10 kg