- Bestseller
- Nowość
- Bestseller
- Nowość
Indeks: P2317
Opis produktu
Tym razem wzbogaciliśmy czerwonym akcentem naszą mieszankę do gofrów tradycyjnych!
Tradycyjna mieszanka z dodatkiem czerwonego barwnika spożywczego.
Mieszanka do wypieku tradycyjnych Gofrów to autorska kompozycja najwyższej jakości składników dobranych w taki sposób, aby gofry były miękkie i puszyste w środku, a na zewnątrz posiadały chrupiącą skórkę. Przy jej tworzeniu skupiono się na najlepszej jakości produktach, dzięki czemu wypieczone gofry są niesamowicie pulchne a zapach obłędny! Ich przygotowanie jest niezwykle proste. Wystarczy odrobina oleju i wody i otrzymujemy gotowe ciasto do wypieku słodkich Gofrów.
Z naszą mieszanką stworzysz idealne tradycyjne Gofry, które znakomicie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Jest to wspaniały pomysł na szybkie śniadanie, kolację lub wyśmienitą przekąskę. Do wypieczonych gofrów wystarczy dodać bitą śmietanę, świeże owoce lub posypać je cukrem pudrem i można cieszyć się wyjątkowym smakiem słodkich gofrów.
mąka PSZENNA, cukier, skrobia PSZENNA, skrobia ziemniaczana, jaja w proszku, mieszanka emulgująca (emulgatory: E 472 a, E 472 b, E 471, E 481, E 433; odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy), substancje spulchniające (E 450, E 500), białka mleka, sól, aromat waniliowy, soda oczyszczona, barwnik.
Do 1 kg mieszanki dodajemy 900 ml wody i 250 ml oleju. (najlepiej rzepakowego). Miksujemy przez kilka minut, aż do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Ciasto należy wypiekać w temperaturze 180°C - 200°C przez ok. 3 minuty do uzyskania złocistej, chrupiącej skórki.
Masa netto: 1 kg
Wyprodukował: Lodziarz.pl Charubin Sp.k.
Zobacz także: