- Bestseller
- Nowość
JAJA W PROSZKU
Opakowanie 1 kg
- Bestseller
- Nowość
Indeks: P1993
Opis produktu
MIESZANKA DO WYPIEKU DOMOWYCH BUŁEK HAMBURGEROWYCH na naturalnym zakwasie
NIE ZAWIERA POLEPSZACZY ORAZ SZTUCZNYCH ŚRODKÓW
Przedstawiamy Państwu produkt na miarę XXI wieku - Mieszankę do wypieku bułeczek hamburgerowych. Jej receptura została stworzona w oparciu o najlepszej jakości mąkę z prawdziwego młyna. Przygotowanie świeżego pieczywa nigdy nie było tak proste! Wystarczy odrobina ciepłej wody oraz dostęp do piekarnika i możesz cieszyć się smakiem domowych bułek hamburgerowych.
Bułeczki idealnie sprawdzą się jako pomysł na szybki obiad. Aby wzbogacić ich smak wystarczy dodać odrobinę ziaren sezamu. Nasza mieszanka jest świetnym rozwiązaniem dla ludzi ceniących swój czas. Pyszne pieczywo możesz przygotować już w kilka minut.
Niejednego smakosza przyciągnie ich naturalny smak i zapach.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
2. Dodaj 260 ml ciepłej wody (około 26 stopni Celsjusza).
3. Dobrze zagnieć ciasto do połączenia się wszystkich składników – około 10-15 minut (najlepiej mikserem).
4. Podziel na 10 równych porcji.
5. Uformuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
6. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu.
7. Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 50 minut (bułki powinny podwoić swoja objętość).
8. Posmaruj z wierzchu żółtkiem lub spryskaj wodą.
9. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza.
10. Piecz bez termoobiegu około 25 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika.
11. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Składniki: mąka pszenna, masło, odtłuszczone mleko, cukier, suchy zakwas pszenny, drożdże, słód pszenny, sól.
Opakowanie: 750 g.
Opakowanie produktu może się różnić od opakowania przedstawionego na aukcji. Mieszanka nie zawiera ziaren sezamu.
Zobacz także: