- Bestseller
- Nowość

Indeks: P1877
Opis produktu
Mieszanka chlebowa na bazie mąki z małego młyna w malowniczej wsi na Podlasiu. Jest w 100% naturalna. Nie zawiera polepszaczy ani sztucznych środków zakwaszających. Mąka, którą znajdą Państwo w mieszance, jest mielona kilka dni przed wysyłką co gwarantuje najwyższej jakości produkt.
Mieszanka jest przeznaczona do wypieku chleba pszenno-żytniego w domach, piekarniach i automatach. Jedno opakowanie umożliwia wypiek jednego bochenka chleba. Wystarczy odrobina wody i oleju i mogą się Państwo cieszyć smakiem domowego pieczywa. Jeżeli chcą Państwo uzyskać chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem lub dynią, wystarczy dodać do ciasta ok. 50 / 100 g ulubionych ziaren. Chleb po upieczeniu nie tylko pięknie pachnie, ale ma również grubą, chrupiącą skórkę. Z pewnością przyciągnie swym aromatem niejednego amatora świeżego pieczywa!
1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
2. Dodaj 400 ml ciepłej wody około 26 stopni Celsjusza
3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników – około 3-4 minut.
4. Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.
5. Do ciasta dodaj 3 łyżki oleju roślinnego lub oliwy.
6. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L).
7. Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 50 minut (ciasto powinno podwoić swoja objętość).
8. Spryskaj z wierzchu wodą i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230 stopni Celsjusza. Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i dalej piecz przez około 30 minut.
9. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.
mąka pszenna typ 450: 48,7 %, żytnia typ 720: 40%, naturalny wysuszony zakwas żytni (mąka żytnia, kultura starterowa): 7%, sól 1,5%, drożdże piekarskie suche 1,4%, cukier 1,4%.
Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.
Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Masa netto: 523 g
Opakowanie produktu może się różnić od opakowania przedstawionego na zdjęciach.
Zobacz także: