- Bestseller
- Nowość
Bułka śniadaniowa kajzerka 530 g
Mieszanka do wypieku
- Bestseller
- Nowość
Indeks: P1877
Opis produktu
NIE ZAWIERA POLEPSZACZY ORAZ SZTUCZNYCH ŚRODKÓW
Mieszanka chlebowa na bazie mąki z małego młyna w malowniczej wsi na Podlasiu. Jest w 100% naturalna. Nie zawiera polepszaczy ani sztucznych środków zakwaszających. Mąka, którą znajdą Państwo w mieszance, jest mielona kilka dni przed wysyłką co gwarantuje najwyższej jakości produkt.
Mieszanka jest przeznaczona do wypieku chleba pszenno-żytniego w domach, piekarniach i automatach. Jedno opakowanie umożliwia wypiek jednego bochenka chleba. Wystarczy odrobina wody i oleju i mogą się Państwo cieszyć smakiem domowego pieczywa. Jeżeli chcą Państwo uzyskać chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem lub dynią, wystarczy dodać do ciasta ok. 50 / 100 g ulubionych ziaren. Chleb po upieczeniu nie tylko pięknie pachnie, ale ma również grubą, chrupiącą skórkę. Z pewnością przyciągnie swym aromatem niejednego amatora świeżego pieczywa!
Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
2. Dodaj 400 ml ciepłej wody około 26 stopni Celsjusza
3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników – około 3-4 minut.
4. Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.
5. Do ciasta dodaj 3 łyżki oleju roślinnego lub oliwy.
6. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L).
7. Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 50 minut (ciasto powinno podwoić swoja objętość).
8. Spryskaj z wierzchu wodą i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230 stopni Celsjusza. Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i dalej piecz przez około 30 minut.
9. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.
Skład: mąka pszenna typ 450, żytnia typ 720, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól, drożdże piekarskie suche, cukier.
Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.
Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Opakowanie: 523 g
Opakowanie produktu może się różnić od opakowania przedstawionego na zdjęciach.
Skład: mąka pszenna typ 450: 48,7 %, żytnia typ 720: 40%, naturalny wysuszony zakwas żytni (mąka żytnia, kultura starterowa): 7%, sól 1,5%, drożdże piekarskie suche 1,4%, cukier 1,4%.
Zobacz także: