Nowość

CHLEB ŻYTNI MIESZANKA DO WYPIEKU

  • Bestseller
  • Nowość
Chleb żytni mieszanka do wypieku 630 g
search
  • Chleb żytni mieszanka do wypieku 630 g
  • Chleb żytni mieszanka do wypieku 630 g
  • Chleb żytni mieszanka do wypieku 630 g
  • Chleb żytni mieszanka do wypieku 630 g
  • Chleb żytni mieszanka do wypieku 630 g
Nowość

CHLEB ŻYTNI MIESZANKA DO WYPIEKU

Indeks: P1990

Cena netto 12,70 zł
Cena brutto 13,34 zł
Ilość

  • Produkt dostępny - Duża ilość
  • Planowana dostawa: 3 - 5 dni

Opis produktu

Wygodne rozwiązanie dla osób, które chcą cieszyć się tradycyjnym, aromatycznym chlebem żytnim bez zbędnego wysiłku. Wystarczy dodać wodę i postępować zgodnie z instrukcją, aby uzyskać idealnie puszysty i smaczny wypiek. Mieszanka jest starannie opracowana, by zapewnić odpowiednią strukturę i smak chleba, charakterystyczny dla klasycznego chleba żytniego. Doskonała zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych piekarzy.

Chleb żytni ze skiełkowanym ziarnem żyta na naturalnym zakwasie

Mieszanka chlebowa na bazie mąki z małego młyna w malowniczej wsi na Podlasiu. Jest w 100% naturalna. Nie zawiera polepszaczy ani sztucznych środków zakwaszających. Mąka, którą znajdą Państwo w mieszance, jest mielona kilka dni przed wysyłką co gwarantuje najwyższej jakości produkt.

Mieszanka jest przeznaczona do wypieku chleba żytniego ze skiełkowanymi ziarnami żytnimi w domach, piekarniach i automatach. Jedno opakowanie umożliwia wypiek jednego bochenka chleba. Wystarczy odrobina wody i mogą się Państwo cieszyć smakiem domowego pieczywa. Jeżeli chcą Państwo uzyskać chleb żytni ze słonecznikiem lub dynią, wystarczy dodać do ciasta ok. 50 / 100 g ulubionych ziaren. Chleb po upieczeniu nie tylko pięknie pachnie, ale ma również grubą, chrupiącą skórkę. Z pewnością przyciągnie swym aromatem niejednego amatora świeżego pieczywa.

Sposób przygotowania:

  • 1. Zawartość opakowania wsyp do miski.  
  • 2. Dodaj 600 ml ciepłej wody około 26 stopni Celsjusza.
  • 3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników – około 3-4 minut (najlepiej robotem kuchennym).  
  • 4. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8 L).  
  • 5. Pozostaw w ciepłym miejscu na  +/- 60 minut (ciasto powinno podwoić swoja objętość) i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230 stopni Celsjusza.
  • 6. Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i dalej piecz przez około 30 minut.
  • 7. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.

Składniki:

mąka żytnia typ 2000, skiełkowane ziarno żyta, naturalny zakwas żytni, słód żytni, sól, cukier, drożdże.

Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.

Opakowanie: 630 g

Opakowanie produktu może się różnić od opakowania przedstawionego na zdjęciu.

Producent:

Lodziarz.pl Charubin Sp. k.. Zastocze 78, 19-111 Krypno Kościelne