- Bestseller
- Nowość
CZEKOLADA KUWERTURA DESEROWA 56,5%
Opakowanie 1 kg
- Bestseller
- Nowość
Indeks: 1789
Opakowanie: 1 kg
Opis produktu
Czekolada do zapiekania to małe kawałeczki białej czekolady, które idealnie sprawdzą się jako dodatek do lodów, gofrów, deserów, ciastek, bułeczek, rogalików, ciast oraz wszelkich wypieków.
Czekolada wspaniale sprawdzi się zarówno jako nadzienie do zapiekania w wypiekach, pyszne urozmaicenie w lodach i deserach, a także jako apetyczna dekoracja lub posypka. Dzięki temu, że jest termostabilna, całkowicie nie rozpuszcza się podczas pieczenia. W efekcie uzyskujemy deser z umieszczonymi punktowo kawałkami czekolady. Ponadto jej ogromną zaletą jest to, że ma postać niewielkich kropelek, które nie tylko podkreślają aromat wypieków ale również niesamowicie smakują w formie dekoracji czy też posypki.
Jest to fantastyczny produkt, który ma masę zastosowań. Możesz go dodać do ciasta przed upieczeniem, udekorować nim deser, użyć jako posypkę do lodów i gofrów lub dodać do kawy. Gwarantujemy, że w każdej formie czekolada będzie smakowała nieziemsko!
W ofercie posiadamy różne wielkości opakowań: 100 g, 1 kg, 5 kg. Każde z nich posiada wygodne i co ważne szczelne zamknięcie gwarantujące trwałość i świeżość produktu. Nie czekaj i spróbuj już dziś aromatycznych, czekoladowych kropelek!
Opakowanie: 1 kg
Cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, lecytyna sojowa.
Może zawierać śladowe ilości mleka.
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 145 g masła
- 2/3 szklanki jasnego brązowego cukru
- 1 duże jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 szklanka płatków owsianych
- 3/4 szklanki czekolady do zapiekania
Przygotowanie:
W naczyniu mieszamy razem składniki suche, tj. mąkę, sodę oraz sól. Następnie w oddzielnym naczyniu lub przy użyciu miksera ucieramy masło z cukrem do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Następnie wciąż ucierając masę dodajemy kolejno jajko, ekstrakt z wanilii, płatki owsiane i przygotowane wcześniej suche składniki. Na koniec dosypujemy czekolady do zapiekania i delikatnie całość mieszamy.
Gdy ciasto jest gotowe, przygotowujemy dwie płaskie blachy, na które kładziemy papier do pieczenia. Wykładamy na blachę ok. 1 łyżki ciasta zachowując odstęp. Ciasteczka pieczemy w temp. 180ºC przez ok. 16 minut. Gdy zauważymy, że brzegi ciasteczek stają się złociste, wyjmujemy je z piekarnika. Gotowe!
Zobacz także: