- Bestseller
- Nowość
- Obecnie brak na stanie
- Bestseller
- Nowość
Indeks: P2008
Opis produktu
Przedstawiamy absolutny HIT! Mieszanka do wypieku prawdziwych GOFRÓW BELGIJSKICH!
Nasza mieszanka to kompozycja najlepszej jakości, starannie dobieranych składników. Przy jej tworzeniu wykorzystano najwyższej klasy jajka oraz mąkę.
Cechą charakterystyczną gofrów jest pyszne ciasto z sekretnym środkiem, jakim jest cukier perlisty! Dzięki niemu gofry są chrupiące i po upieczeniu mają skarmelizowaną skórkę.
NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH POLEPSZACZY I KONSERWANTÓW
Przygotowanie gofrów jest niesamowicie proste! Po dodaniu do mieszanki ciepłego mleka otrzymujemy gotowe ciasto do wypieku słodkich Gofrów. Podczas wypieku wydobywa się przyjemny i zniewalający zapach, a sam smak jest oszałamiający.
Gofry Belgijskie to idealny pomysł na pyszne śniadanie, kolację lub przekąskę. Dzięki nim można stworzyć wyśmienity, słodki deser. Wystarczy odrobina owoców lub bita śmietana i gotowe! To prawdziwa eksplozja smaków!
1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
2. Dodaj 390 ml ciepłego mleka oraz 10 g drożdży świeżych lub 5 g drożdży instant.
3. Wszystko wymieszaj mikserem.
4. Wyrobione ciasto nakryj ściereczką i odstaw w ciepłe, nieprzewiewne miejsce na około 20-30 minut.
5. Dodaj 100 g cukru perlistego.
6. Delikatnie wymieszaj.
7. Rozgrzej gofrownicę do około 210 stopni Celsjusza.
8. Nałóż po dużej łyżce ciasta na środek gofrownicy.
9. Piecz kilka minut do uzyskania złotego koloru.
10. Upieczone gofry najlepiej wyłożyć na chwilę na kratkę kuchenną, wtedy zrobią się bardzo chrupiące.
mąka pszenna, masło w proszku, odtłuszczone mleko, jaja, sól.
- Wartość energetyczna 393 kcal
- Tłuszcz 14 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9 g
- Węglowodany 58 g
- w tym cukry 2,6 g
- Białko 8,6 g
- Sól 0,94 g
- Błonnik 0,14 g
Opakowanie: 340 g mieszanka + 100 g cukier perlisty
Mieszankę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie produktu może się różnić od opakowania przedstawionego na zdjęciu.
Poniżej film jak przygotować pyszne gofry z naszej mieszanki:
Zobacz także: