- Bestseller
- Nowość
- Bestseller
- Nowość
Indeks: P1758
Opis produktu
Mieszanka do wypieku Gofrów Bezglutenowych to autorska kompozycja najwyższej jakości składników dobranych w taki sposób, aby gofry były miękkie i puszyste w środku, a na zewnątrz posiadały chrupiącą skórkę. Przy jej tworzeniu skupiono się na najlepszej jakości produktach, dzięki czemu wypieczone gofry są niesamowicie pulchne a zapach obłędny! Ich przygotowanie jest niezwykle proste. Wystarczy odrobina oleju i wody i otrzymujemy gotowe ciasto do wypieku Bezglutenowych Gofrów.
Z naszą mieszanką stworzysz idealne Gofry, które znakomicie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Jest to wspaniały pomysł na szybkie śniadanie, kolację lub wyśmienitą przekąskę. Do wypieczonych gofrów wystarczy dodać ulubione dodatki i można cieszyć się wyjątkowym smakiem gofrów.
Skład: mąka z brązowego ryżu, skrobia ziemniaczana, cukier, mąka z białego ryżu, mąka z tapioki, jaja w proszku, mieszanka emulgująca, odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy, substancje spulchniające, sól, aromat.
Może zawierać śladowe ilości glutenu, nie dla osób chorych na celiakię.
Sposób przyrządzania:
Do 1 kg mieszanki dodajemy 900 ml wody i 250ml oleju. (najlepiej rzepakowego). Miksujemy przez kilka minut, aż do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Ciasto należy wypiekać w temperaturze 200°C przez ok. 3 minuty do uzyskania złocistej, chrupiącej skórki.
Ciasto pieczemy w temperaturze od 180°C do 200°C przez około 3 minuty.
Opakowanie: 4 kg
Opakowanie zbiorcze: 2 x 2 kg
Zobacz także: