Nowość

CHLEB WIEJSKI PSZENNO ZIEMNIACZANY DO WYPIEKU

  • Bestseller
  • Nowość
CHLEB WIEJSKI PSZENNO ZIEMNIACZANY DO WYPIEKU
search
  • CHLEB WIEJSKI PSZENNO ZIEMNIACZANY DO WYPIEKU
  • CHLEB WIEJSKI PSZENNO ZIEMNIACZANY DO WYPIEKU
  • CHLEB WIEJSKI PSZENNO ZIEMNIACZANY DO WYPIEKU
Nowość

CHLEB WIEJSKI PSZENNO ZIEMNIACZANY DO WYPIEKU

Indeks: P2004

Cena brutto 12,11 zł
Cena netto 11,53 zł
Ilość

  • Produkt dostępny - Duża ilość
  • Planowana dostawa: 3 - 5 dni

Opis produktu

MIESZANKA DO WYPIEKU DOMOWEGO CHLEBA PSZENNO-ZIEMNIACZANEGO na naturalnym zakwasie 

NIE ZAWIERA POLEPSZACZY ORAZ SZTUCZNYCH ŚRODKÓW

Mieszanka chlebowa na bazie grubo mielonej mąki pszennej 850 z małego młyna w malowniczej wsi na Podlasiu z dodatkiem płatków ziemniaczanych wytwarzanych z suszonych, gotowanych ziemniaków. Jest w 100% naturalna. Nie zawiera polepszaczy ani sztucznych środków zakwaszających. Mąka, którą znajdą Państwo w mieszance, jest mielona kilka dni przed wysyłką co gwarantuje najwyższej jakości produkt.

Mieszanka jest przeznaczona do wypieku chleba pszenno-ziemniaczanego w domach, piekarniach i automatach. Jedno opakowanie umożliwia wypiek jednego bochenka. Wystarczy odrobina wody, oliwy i mogą się Państwo cieszyć smakiem domowego pieczywa. Po upieczeniu chleb pięknie pachnie, ma grubą, chrupiącą skórkę oraz długo zachowuje świeżość. Z pewnością przyciągnie swym aromatem niejednego amatora świeżego pieczywa!

 Sposób przygotowania:

  1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
  2. Dodaj 500 ml ciepłej wody około 36 stopni Celsjusza oraz 3 łyżki oliwy.
  3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników – około 3-4 minut (najlepiej robotem kuchennym).
  4. Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.
  5. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L).
  6. Pozostaw w ciepłym miejscu na  +/- 45 minut (ciasto powinno podwoić swoja objętość) i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230 stopni Celsjusza.
  7. Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i dalej piecz przez około 30 minut.
  8. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.

Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.

Składniki: mąka pszenna, płatki ziemniaczane, zakwas pszenny, sól, drożdże.

Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.

Opakowanie produktu może się różnić od opakowania przedstawionego na aukcji.