Nowość

CHLEB WILEŃSKI Z BURAKIEM MIESZANKA DO WYPIEKÓW

  • Bestseller
  • Nowość
CHLEB WILEŃSKI Z BURAKIEM MIESZANKA DO WYPIEKÓW
search
  • CHLEB WILEŃSKI Z BURAKIEM MIESZANKA DO WYPIEKÓW
  • CHLEB WILEŃSKI Z BURAKIEM MIESZANKA DO WYPIEKÓW
  • CHLEB WILEŃSKI Z BURAKIEM MIESZANKA DO WYPIEKÓW
  • CHLEB WILEŃSKI Z BURAKIEM MIESZANKA DO WYPIEKÓW
  • CHLEB WILEŃSKI Z BURAKIEM MIESZANKA DO WYPIEKÓW
Nowość

CHLEB WILEŃSKI Z BURAKIEM MIESZANKA DO WYPIEKÓW

Indeks: P2015

Cena brutto 12,96 zł
Cena netto 12,34 zł
Ilość

  • Produkt dostępny - Duża ilość
  • Planowana dostawa: 3 - 5 dni

Opis produktu

Chleb wileński na zakwasie z burakami. 100% naturalny

Gotowa mieszanka do wypieku.

Prawdziwie domowa....

Mieszanka do wypieku chleba wileńskiego z burakami

na zakwasie z mąki żytniej

Receptura mieszanki oparta jest na domowym przepisie. Wystarczy dodać odrobinę ciepłej wody, oleju, oraz miód.

Prawdziwie naturalne....

NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH POLEPSZACZY I KONSERWANTÓW

Mieszanka zawiera 100% naturalnych składników w tym najlepszej jakości mąkę z ponad 100 letniego podlaskiego młyna.

Zawarte w mieszance buraki zostały poddane unikalnej technologii suszenia w niskiej (lecz, co kluczowe dodatniej) temperaturze.  Dzięki tej technologii zachowaliśmy bardzo wysoki poziomu wartości odżywczych.  Buraki zawierają witaminę C, B1, kwas foliowy, witaminę A oraz beta-karoten oraz obniżają ciśnienie i wzmacniają odporność,

Prawdziwie smaczne.....

Choć z reguły moje dzieciaki za ciemnym pieczywem nie przepadają to jednak nie tym razem. Jest to ich ulubiony chlebek, a przy tym jest szybki i prosty w przygotowaniu.  Prawdziwie smaczne domowe pieczywo.

Pieczenie nigdy nie było tak proste!

Receptura opracowana jest w taki sposób aby możliwie uprościć proces wypieku.

Sposób przygotowania:

  1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
  2. Dodaj 400 ml ciepłej wody około 26 stopni Celsjusza oraz 1 łyżeczkę miodu.
  3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników – około 5-7 minut. (najlepiej robotem kuchennym 3-4 minuty).
  4. Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.
  5. Do ciasta dodaj 3 łyżki oleju roślinnego lub oliwy i wymieszaj ponownie.
  6. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L).
  7. Pozostaw w ciepłym miejscu na  +/- 50 minut (ciasto powinno podwoić swoją objętość) następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230 stopni Celsjusza.
  8. Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i dalej piecz przez około 30 minut.
  9. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.

Zapraszam do obejrzenia filmu

https://youtu.be/Nbts017k2s8

Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.

Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, słód żytni, zakwas żytni,  buraki, sól, cukier, drożdże.

Opakowanie: 560 g.

Opakowanie produktu może się różnić od opakowania przedstawionego na aukcji.