- Bestseller
- Nowość
CHLEB WILEŃSKI Z BURAKIEM MIESZANKA DO WYPIEKÓW
CHLEB WILEŃSKI Z BURAKIEM MIESZANKA DO WYPIEKÓW
Indeks: P2015
Opis produktu
Chleb wileński na zakwasie z burakami. 100% naturalny
Gotowa mieszanka do wypieku.
Prawdziwie domowa....
Mieszanka do wypieku chleba wileńskiego z burakami
na zakwasie z mąki żytniej
Receptura mieszanki oparta jest na domowym przepisie. Wystarczy dodać odrobinę ciepłej wody, oleju, oraz miód.
Prawdziwie naturalne....
NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH POLEPSZACZY I KONSERWANTÓW
Mieszanka zawiera 100% naturalnych składników w tym najlepszej jakości mąkę z ponad 100 letniego podlaskiego młyna.
Zawarte w mieszance buraki zostały poddane unikalnej technologii suszenia w niskiej (lecz, co kluczowe dodatniej) temperaturze. Dzięki tej technologii zachowaliśmy bardzo wysoki poziomu wartości odżywczych. Buraki zawierają witaminę C, B1, kwas foliowy, witaminę A oraz beta-karoten oraz obniżają ciśnienie i wzmacniają odporność,
Prawdziwie smaczne.....
Choć z reguły moje dzieciaki za ciemnym pieczywem nie przepadają to jednak nie tym razem. Jest to ich ulubiony chlebek, a przy tym jest szybki i prosty w przygotowaniu. Prawdziwie smaczne domowe pieczywo.
Pieczenie nigdy nie było tak proste!
Receptura opracowana jest w taki sposób aby możliwie uprościć proces wypieku.
Sposób przygotowania:
- Zawartość opakowania wsyp do miski.
- Dodaj 400 ml ciepłej wody około 26 stopni Celsjusza oraz 1 łyżeczkę miodu.
- Mieszaj do połączenia się wszystkich składników – około 5-7 minut. (najlepiej robotem kuchennym 3-4 minuty).
- Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.
- Do ciasta dodaj 3 łyżki oleju roślinnego lub oliwy i wymieszaj ponownie.
- Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L).
- Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 50 minut (ciasto powinno podwoić swoją objętość) następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230 stopni Celsjusza.
- Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i dalej piecz przez około 30 minut.
- Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.
Zapraszam do obejrzenia filmu
Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, słód żytni, zakwas żytni, buraki, sól, cukier, drożdże.
Opakowanie: 560 g.
Opakowanie produktu może się różnić od opakowania przedstawionego na aukcji.