Nowość

CHLEB LITEWSKI MIESZANKA DO WYPIEKU

  • Bestseller
  • Nowość
CHLEB LITEWSKI MIESZANKA DO WYPIEKU
search
  • CHLEB LITEWSKI MIESZANKA DO WYPIEKU
  • CHLEB LITEWSKI MIESZANKA DO WYPIEKU
  • CHLEB LITEWSKI MIESZANKA DO WYPIEKU
  • CHLEB LITEWSKI MIESZANKA DO WYPIEKU
  • CHLEB LITEWSKI MIESZANKA DO WYPIEKU
  • CHLEB LITEWSKI MIESZANKA DO WYPIEKU
  • CHLEB LITEWSKI MIESZANKA DO WYPIEKU
  • CHLEB LITEWSKI MIESZANKA DO WYPIEKU
Nowość

CHLEB LITEWSKI MIESZANKA DO WYPIEKU

Indeks: P1903

Cena brutto 10,74 zł
Cena netto 10,23 zł
Ilość

  • Produkt dostępny - Duża ilość
  • Planowana dostawa: 3 - 5 dni

Opis produktu

NIE ZAWIERA POLEPSZACZY ORAZ SZTUCZNYCH ŚRODKÓW

Mieszanka chlebowa na bazie mąki z małego młyna w malowniczej wsi na Podlasiu. Jest w 100% naturalna. Nie zawiera polepszaczy ani sztucznych środków zakwaszających. Mąka, którą znajdą Państwo w mieszance, jest mielona kilka dni przed wysyłką co gwarantuje najwyższej jakości produkt.

Mieszanka jest przeznaczona do wypieku chleba litewskiego w domach, piekarniach i automatach. Jedno opakowanie umożliwia wypiek jednego bochenka chleba. Wystarczy odrobina wody i oleju i mogą się Państwo cieszyć smakiem domowego pieczywa. Chleb po upieczeniu nie tylko pięknie pachnie, ale ma również grubą, chrupiącą skórkę. Z pewnością przyciągnie swym aromatem niejednego amatora świeżego pieczywa!

Sposób przygotowania:

1. Zawartość opakowania wsyp do miski.

b.jpg

2. Dodaj 400 ml ciepłej wody około 26 stopni Celsjusza oraz 1 łyżeczkę miodu.

3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników – około 3-4 minut.


4. Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.

5. Do ciasta dodaj 3 łyżki oleju roślinnego lub oliwy, a następnie dokładnie wymieszaj.

6. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L).

7. Pozostaw w ciepłym miejscu na   +/- 50 minut (ciasto powinno podwoić swoja objętość).

8. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230 stopni Celcjusza. Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i dalej piecz przez około 30 minut.

9. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.

Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.

Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, słód żytni, zakwas żytni, drożdże piekarskie, sól, kminek, cukier.

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.

Opakowanie: 550 g

Opakowanie produktu może się różnić od opakowania przedstawionego na zdjęciach.