Nowość

CHLEB ŻYTNI MIESZANKA DO WYPIEKU

  • Bestseller
  • Nowość
CHLEB ŻYTNI MIESZANKA DO WYPIEKU
search
  • CHLEB ŻYTNI MIESZANKA DO WYPIEKU
  • CHLEB ŻYTNI MIESZANKA DO WYPIEKU
  • CHLEB ŻYTNI MIESZANKA DO WYPIEKU
  • CHLEB ŻYTNI MIESZANKA DO WYPIEKU
  • CHLEB ŻYTNI MIESZANKA DO WYPIEKU
  • CHLEB ŻYTNI MIESZANKA DO WYPIEKU
Nowość

CHLEB ŻYTNI MIESZANKA DO WYPIEKU

Indeks: P1990

Cena brutto 13,34 zł
Cena netto 12,70 zł
Ilość

  • Produkt dostępny - Duża ilość
  • Planowana dostawa: 3 - 5 dni

Opis produktu

MIESZANKA DO WYPIEKU DOMOWEGO CHLEBA ŻYTNIEGO ze skiełkowanym ziarnem żyta i na naturalnym zakwasie

NIE ZAWIERA POLEPSZACZY ORAZ SZTUCZNYCH ŚRODKÓW

Mieszanka chlebowa na bazie mąki z małego młyna w malowniczej wsi na Podlasiu. Jest w 100% naturalna. Nie zawiera polepszaczy ani sztucznych środków zakwaszających. Mąka, którą znajdą Państwo w mieszance, jest mielona kilka dni przed wysyłką co gwarantuje najwyższej jakości produkt.

Mieszanka jest przeznaczona do wypieku chleba żytniego ze skiełkowanymi ziarnami żytnimi w domach, piekarniach i automatach. Jedno opakowanie umożliwia wypiek jednego bochenka chleba. Wystarczy odrobina wody i mogą się Państwo cieszyć smakiem domowego pieczywa. Jeżeli chcą Państwo uzyskać chleb żytni ze słonecznikiem lub dynią, wystarczy dodać do ciasta ok. 50 / 100 g ulubionych ziaren. Chleb po upieczeniu nie tylko pięknie pachnie, ale ma również grubą, chrupiącą skórkę. Z pewnością przyciągnie swym aromatem niejednego amatora świeżego pieczywa.

Sposób przygotowania:

1. Zawartość opakowania wsyp do miski.  

2. Dodaj 600 ml ciepłej wody około 26 stopni Celsjusza.

3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników – około 3-4 minut (najlepiej robotem kuchennym).  

4. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L).  

5. Pozostaw w ciepłym miejscu na  +/- 60 minut (ciasto powinno podwoić swoja objętość) i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230 stopni Celsjusza.

6. Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i dalej piecz przez około 30 minut.

7. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.

Skład: mąka żytnia typ 2000, skiełkowane ziarno żyta, naturalny zakwas żytni, słód żytni, sól, cukier, drożdże.

Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu

Opakowanie: 630 g

Opakowanie produktu może się różnić od opakowania przedstawionego na aukcji.